Cosy Romania Week este o săptămână de evenimente care celebrează atracțiile și identitățile României, de la meșteșugari la festivaluri, trecând prin gastronomie, regenerare urbană sau educație.

Pleacăm de la premisa că orice comunitate este atractivă, turismul devenind astfel o consecință și o formă de recunoaștere a valorilor antropice și naturale ale comunității.

Consumul ”in loco” prin turism devine din ce în ce mai important în contextul globalizării iar business-urile creative, care folosesc resurele locale, inovația și cercetarea, inventivitatea antreprenorilor influențează dezvoltarea durabilă a comunităților.

Dezvolatrea categoriilor de antreprenori locali este vitală pentru evoluția durabilă a comunităților, inclusiv pentru creșterea calității vieții și a gradului de ospitalitate.

Rolul și locul mecanismelor clasice în modul de realizare și comercializare a produsului turistic este în cotinuă evoluție pe baza noilor tehnologii, a comunicațiilor, a transporturilor și a debirocratizării frontierelor.

O comunitate este atractivă atunci când livrează o experiență reală, nu doar un produs, oameni cu poveste și povești, descoperire și redescoperire.